19 Şubat 2019 Salı

Okullar Ne Zaman Kapanacak


Öğrencilerin her yıl merakla beklediği konulardan birisi okulların kapanacağı tarihtir. milyonlarca ilk ve ortaöğretim, lise öğrencileri okulların yaz tatiline gireceğiz dönemi merak etmektedir. 2019 yılında yaz dönemi tatili 14 Haziran 2019 Cuma günü başlayacaktır. bu tarihten itibaren öğrenciler artık 3 ay sürecek büyük bir yaz tatili sürecine girmiş olacaklardır. Öğrencilerin yaz tatilinde girmeleri ile birlikte resmi olarak turizm sezonu da açılmış olacaktır.

Milyonlarca Öğrenci Yaz Tatilini Bekliyor

 2019 yılı yaz tatili 14 Haziran Cuma günü başlayacağını söylemiştik. 16 Eylül 2019 Pazartesi günü ise bu 3 aylık tatil sona erecektir. Böylece öğrenciler 3 ay süren tatilden çıkarak tekrar 2019-2020 eğitim öğretim yılına başlayacaklardır.
Okul öncesi öğrencileri, ilkokul 1. sınıf öğrencileri, ortaokul ve imam hatip öğrencileri eğitim öğretim yılının başlamasından önce yapılan uyum süreci eğitimine daha erken başlayacaklardır. Yani, bu şu anlama geliyor, bu öğrenciler 16 Eylül tarihinden daha önce bir tarihte okula başlamış olacaklardır.

Dolu Dolu Tatil

Öğrenciler tatilin başlaması ile birlikte pek çoğu bu tatili doyasıya yaşayabilmek için farklı yerlere seyahat edecektir. Yazlık alanlar, ya da bir köy evi, yaz dönemini en iyi şekilde geçirmek için ilgili spor dallarının kursları gibi öğrenciler için zorlu geçen eğitim öğretim yılının ardından kendilerini rahat hissedecekleri alanlarda bu tatili doyasıya yaşayacaklardır.
Tatil dönemleri her zaman bir cıvıltı ve ses demektir. Tatil dönemini en iyi şekilde geçirebilmek için öğrenciler daha karne aldıkları günden itibaren kendilerini sokaklara atmaktadır. Kimisi top peşinde, kimisi ip atlayarak bu güzel yaz günlerinin tadını çıkarmaya çalışmaktadır.

Tıpkı çalışan insanlar gibi öğrencilerin de tatile ihtiyaçları vardır. Çocukların en çok ihtiyaç duydukları şeylerin başında hayal dünyalarında yer alan şeyleri en iyi şekilde uygulamak vardır. Düşüncelerini en güzel şekilde hayata geçirebilen, hayal dünyasında var olan objelerle kendilerini eğlendirmek çocuklar için harika bir oyun deneyimi olacaktır. İşte bunlar bir çocuğun mutlu olabilmesi için yeterli faktörlerdir. Bu yüzden tatiller çocuklar için çok değerlidir, çünkü çocuk tatil döneminde kendisine dayatılan sistemin dışında kendini özgür bir şekilde rahatlıkla istediği şeyi yapabilecektir. Bu yüzden her tatil dönemi büyük bir mutluluk, çocuk cıvıltıları, mutluluk, sevinç anlamına gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder